Kratke haljine za 2011.

Kod izbora kratkih haljina moramo pripaziti na par stvari. Potrebno je uzeti u obzir oblik tijela, te istaknuti svoje prednosti, a malim trikovima sakriti bilo kakve nedostatke.

Kod izbora kratkih haljina moramo pripaziti na par stvari. Potrebno je uzeti u obzir oblik tijela, te istaknuti svoje prednosti, a malim trikovima sakriti bilo kakve nedostatke. Kada znate koji oblik haljine trebate tražite i koji će vam najbolje pristajati i vi ćete se osjećati bolje dok ćete ju tražiti, eventualno kupiti, te ju poslije naravno i nositi.

Par savjeta za oblik tijela:

1. Oblik tijela pješćani sat - ono što će se isticazi kod ovog oblika tijela su veće grudi, te sitna građa i bokovi koji počinju od struka. Za ovaj oblik tijela tražite haljinu koja će istaknuti vašu figuru sa različitim krivuljama, tj, izbacite preuske haljine. Najbolje će vam pristajati haljine u monotonim bojama, a kako biste skrenuli pažnju sa bokova i grudi nosute neki upečatljivi nakit, možda naušnice koje se više sjaje kako biste poglede usmjerili prema licu. Isto tako, ne zaboravite na ruke, ako želite prekriti gornji jači dio ruku, rukavi su obavezni, malo kraći ili ¾ rukavi su poželjni.

2. Kruškoliko oblik tijela - vitko tijelo, izdužen torzo, male grudi i veliki bokovi. Bokovi koji su proporcionalno veći od struka ili torza potrebno je prekriti haljinom u obliku slova A. Naravno, ta haljina mora se već početi širiti na području bokova, možete imati otvorena ramena jer ćete tako uskladiti cijelo tijelo.

3. Zaobljeni tip tijela - ovaj tip tijela može imati vitke i mršave listove, preporućuju se haljine mekanog materijala, nikako labavog i preopuštenog, tj. materijal koji visi, grudi svakako možete istaknuti V izrezom, obavezno koristite neki nakit kako biste usmjerili pažnju na lice, a ko pak noge treba prikriti nedostatke na nogama, neke vesele cipelice na petu uvijek su dobrodošle.

4. Dječačka, ravna figura - kod dječačkog izgleda do izražaja dolaze obline od ramena pa do bokova, ovdje je bitno istaknuti stru što možete napraviti sa haljinom na preklop, ako želite uvijek na haljinu možete staviti i neki remen koji će istaknuti vaš struk. Također, ovaj oblik tijela može birati i suknju ukombiniranu s nekim topićem na preklop ili možda neko koktel odijelo s nekom laganijom jaknicom. Samo zapamtite, nosite strukirane jaknice ili sakoiće, te izbjegavajte ravne haljine.

5. Obrnuti trokut - široka ramena, uski struk i bokovi su atributi koji krase ovu figuru. Kod ovog oblika tijela cilj je povećati donji dio tijela, a to možete postići malim trikovima. Želite li nositi haljinu, pripazite da vam donji dio haljine bude ipak malo širi, zatim asimetričan rub uvijek pali, a zanimljive cipelice uvijek dobro dođu u takvim situacijama.

Obratite pažnju na ove male savjete, provjerite koji ste oblik tijela i krenite u potragu za idealnom haljinom koja će istaknuti vaše prednosti, a ukloniti nedostatke, a ono što je najbitnije, vi ćete se u toj svojoj idealnoj kombinaciji osjećati ugodno i samopouzdano.